Moda; İstanbul Anadolu kıyısında Kadıköy’ün batısında yer alan, Marmara Denizi ve Adalar‘a bakan bir konumda doğası, yeşil alanları, bol ağaçlı sokakları, tarihi köşkleri ve sahil kenarı şık restoran ve cafeleri ile ünlü bir semt. Aşağıda Moda popüler mekanlar, gezilecek yerler, aktiviteler ve ulaşım hakkında bilgiler bulabilirsiniz.


İstanbul’un en güzel sahil semtlerinden birisi olan Moda’nın tarihi 19’uncu yüzyıla dayanıyor. O dönemde yaşayan İngiliz aileler, bürokratlar, sanatçılar gibi seçkin kesimin pek çoğu İstanbul’da yerleşim yeri olarak Moda’yı tercih etmişler. Ve semtin bu kadar popüler olması, yani bir nevi burada yaşamanın o dönemde çok moda olması nedeniyle semte Moda adının verildiği rivayet ediliyor.

Moda Gezi Rehberi (Gezilecek Yerler, Mekanlar + Tavsiyeler)

Moda Gezilecek Yerler, Aktiviteler

Kadıköy’de iskeleden başlayıp kıyı istikametinde sahil yolundan yürüdüğünüzde belli bir süre sonra meşhur Moda sahiline ulaşırsınız. Moda, sakin ve deniz kenarı güzel bir yer olup aynı zamanda İstanbul’un en hoş yerleşim yerlerinden birisi.

Moda’ya geldiğinizde yapılacak en iyi şeyler arasında, sahil kenarında güzel bir yürüyüş yapmak, çay bahçelerinde veya güzel mekanlarda kahvaltı yapmak, veya akşam vakti banklarda veya güzel mekanlarda oturup gün batımını izlemek başta geliyor.

Moda Gezi Rehberi (Gezilecek Yerler, Mekanlar + Tavsiyeler)

Sahil boyunca Moda Parkı ve sonrasındaki Yoğurtçu Parkı, Moda’nın her daim canlı ve özellikle gençlerle dolu popüler mekanlarından.

Moda İskelesi de yine Moda’da mimari yapısıyla dikkati çeken yerlerden. İskele’de ayrıca bir de küçük bir restoran bulunuyor.

Moda’da yapılacak diğer bir güzel aktivite de yaz aylarında buradaki ünlü dondurmacılardan dondurma alıp sahilde denize nazır dondurmanızı yemek.

Dondurmacı Ali Usta Moda’nın en popüler mekanlarından birisi. Önünde kuyruklar oluşuyor.

Moda’nın şirin sokak aralarında bulunan antika ve vintage dükkanları da gezip görülmeye değer.

Moda Gezi Rehberi (Gezilecek Yerler, Mekanlar + Tavsiyeler)

Moda’nın diğer bir sembolü de merhum Barış Manço. “Barış Manço, 81300, Moda” repliğiyle akıllarımıza kazınmış olan Barış Manço Müze Evi, büyük sanatçının anısına Kadıköy Belediyesi ve Manço ailesinin ortak katkılarıyla 9 Haziran 2010 tarihinde müze-ev olarak düzenlenerek ziyarete açılmış.

Moda’nın üst taraflarına doğru gezmeye devam ettiğinizde ünlü Bahariye Caddesi’ne geliyorsunuz. Burası da gezip görmeye değer.

Araç trafiğine kapalı olan ve Kadıköy’ün popüler mekanlarından birisi olan Bahariye Caddesi de, aynı zamanda Anadaolu Yakası’nın İstiklal Caddesi olarak adlandırılıyor. Tramvay yolu da var.

Moda Gezi Rehberi (Gezilecek Yerler, Mekanlar + Tavsiyeler)

Bahariye Caddesi her daim canlı ve kalabalık. Çok sayıda alışveriş ve yeme içme yerleri ile çok sayıda tarihi bina ve kilise mevcut. Bahariye Caddesi’ndeki en dikkat çeken yapı ise Süreyya Operası.

Süreyya İlmen Paşa tarafından 1927 yılında opera binası olarak tasarlanıp opera, tiyatro ve balo salonu olarak yaptırılan, ancak uzun yıllar boyunca yalnızca sinema olarak kullanılan Süreyya Operası, Bahariye Caddesi’nin en dikkat çeken tarihi yerlerinden.

Akşamları ise pek çok kişi Moda’daki güzel restoranlarda eğlenceli vakit geçiriyor.

Moda Popüler Mekanlar, Restoran ve Cafeler

Moda’ya geldiğinizde kahvaltı, öğle veya akşam yemeği yiyebileceğiniz veya deniz kenarında çay kahve keyfi yaparak güzel bir gün geçirebileceğiniz çok sayıda kaliteli ve nezih mekan bulunuyor.

Sahil kenarında veya iç taraflarda yeni nesil kahve evleri de yine misafirlerine güzel imkanlar sunuyor. Buradaki Moda Aile Çay Bahçesi ve iç tarafta kalan Moda caddesi üzerinde bulunan Dondurmacı Ali Usta ise Moda’nın popüler mekanlarından.

Ali Usta’nın dondurmalarının ünü Türkiye’ye yayılmış durumda. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Buradaki diğer bir popüler mekan da Moda Çikolata Dükkanı. Moda caddesinin biraz daha üst tarafından kalıyor. El yapımı son derece enfes çikolataları ile ünlü.

Moda’ya Nasıl Gidilir? Ulaşım

Boğaziçi Anadolu kıyısında yer alan Moda, Kadıköy’e yaklaşık 1,5 km. mesafede yer alıyor.

Moda’ya İstanbul’un diğer semtlerinden ulaşım için en pratik ve hızlı yol;

* Kadıköy’e şehir hatları vapurlarıyla geçmek,

* Sonrasında ise Kadıköy sahilinden başlayıp sahil boyunca yürümek.

* Ayrıca Kadıköy’den nostaljik tramvay’a binerek de 5-10 dakika içerisinde Moda’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Güncel İstanbul Şehir Hatları Vapurları hatları, zaman çizelgesi ve ücret tarifelerini sehirhatlari.istanbul adresinden görebilirsiniz.

Moda Google Haritası