İstanbul’un Beşiktaş, Nişantaşı, Galata, Karaköy ve Balat gibi yıldızı parlayan semtlerinde, birbirinden güzel butik kahve dükkanları açılıyor. Arkadaşlarla lezzetli bir kahve eşliğinde sohbet etmek, bir araya gelip ders çalışmak veya proje üretmek üzere tercih edebileceğiniz çeşitli mekanların bir listesini çıkarmaya çalıştık.

Daha önce bu sitede İstanbul’da kafa dinlenecek kafeler isminde bir yazı paylaşmıştım. O yazıda da İstanbul’un birçok butik kafesi vardı. Şu anda okuduğunuz yazıyı diğerinden ayıran fark ise az bilinen güzel mekanları içeriyor olması.

İstanbul’da Gidilecek En İyi Butik Kafeler 2022

İstanbul’da gidilecek butik kafeler ekseriyetle Avrupa Yakası’nda bulunuyor. Ancak başta Kadıköy olmak üzere Anadolu Yakası’nda da bazı alternatifler var. Güzel bir ortamda çalışmak için en güzel butik kafeleri araştıranlara faydalı olması dileğiyle yazımıza başlayalım.

1. Misk İstanbul Floral Cafe

İstanbul Gidilecek Kafeler

Çiçeklerin büyülü dünyasına hoş geldiniz! Misk İstanbul Floral Cafe, bir kafede bulunabilecek en güzel özelliklerin ikisini taşıyor. Burası hem bir çiçek tasarım atölyesi, hem de farklı lezzetler deneyebileceğiniz bir kafe olarak ön plana çıkıyor.

Yumuşak renk tonlarının ağırlıkta olduğu bu mekân, İstanbul‘da bulunan ilk ve tek floral kafe olma özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Bir botanik bahçesinin atmosferine sahip olan mekânda, içeri girdiğiniz anda karşınıza her renkten çiçekler çıkıyor.

Kendisinden “misk gibi bir mekan” olarak sıkça bahsedilen kafe, sizi ilk girişte kendine hayran bırakacak türden bir yer. Stüdyo AB tarafından tasarlanan kafe, Reşitpaşa‘nın uğrak sokağı Emirgan Sokak‘ta bulunuyor.

İstanbul‘un beton kaplı sokaklarından kaçmak için gidilecek, doğayla iç içe yerler arandığı bir zamanda, Misk Cafe İstanbul’da gidilecek en güzel butik kafeler arasında ön plana çıkıyor.

Şayet bu kafeye gidecek olursanız, Misk İstanbul Floral Cafe’nin pazartesi günleri kapalı olduğunu unutmayın.

2. Old Java Coffee Roasters

İstanbul Butik Kahveciler

Old Java Coffee Roasters, 2015 yılındaki Kahve Festivali‘nde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve zamanla şehrin sayılı 3. dalga kahvecilerinden biri haline geldi.

Old Java, butik kahve dükkanları arasında fark yaratarak oldukça başarılı oldu ve İstanbul’da dört şube sayısına ulaştı. Nitelikli kahve üretiminin kahveyi elle toplama yöntemine bağlı olduğu fikrini benimseyerek, kahve ithalatını bu doğrultuda yapıyor.

Galata merkezli kafenin diğer şubeleri Moda ve Beşiktaş semtlerinde, bir diğeri de Galata Serdar-ı Ekrem Caddesi’ndeki Georges Hotel‘de. Şubelerin her birinin farklı bir konseptte tasarlanmış olması kafeyi sıradanlıktan uzaklaştırıyor.

3. Blended Greens

Blended Greens Beşiktaş

Hipokrat‘ın “Yemeğiniz ilacınız, ilacınız yemeğiniz olsun” sözünü kafelerinin mottosu haline getirmiş olan Blended Greens, Akaretler ile Beşiktaş arasındaki yolda bulunan minik mi minik, sevimli mi sevimli bir kafe.

Gündelik hayatın telaşesinde, tüketmemiz gereken yeşil bitkileri yeterince tüketmeyişimizi misyon edinen kafe, bu bitkilerin karışımından içecekler üreterek günlük olarak cam şişede hem servis ediyor hem de bu içecekleri kapımıza kadar getiriyor.

Aynı zamanda ürettiği içeceklerin liflerini kaybetmemeye de özen gösteriyorlar, çünkü lifler sayesinde daha uzun süre tok kalıyoruz ve daha lezzetli bir deneyim yaşıyoruz.

Yeşil bitkilerin doğallığının bozulmaması için pastörize edilmiyor ya da katkı maddesi kullanılmıyor. Siz de sağlığına yeteri kadar dikkat etmediğini düşünenlerdenseniz Blended Greens‘e bir uğramanızı öneririz.

4. Story Cafe

Story Cafe Kadıköy

Önünden geçerken “Buraya mekân mı açılır?” denen yerlere öyle güzel butik kafeler, kitap dükkanları ve pastaneler açılıyor ki; semtin havasını yaydıkları kokularla ve özenli tasarımlarıyla birdenbire değiştiriveriyorlar.

Story Coffee de Kadıköy’deki Bademaltı Sokağı‘nın havasını dikkat çekici konseptiyle farklılaştıran bir kafe. Metruk bir binanın içinde bulunan Story Coffee iç mekân tasarımıyla şimdiden semtin yıldızı haline gelmiş durumda.

Güler yüzlü çalışanları ve birbirinden güzel müzikleri ile bu kafe, rahatça kahvenizi yudumlayarak kitabınızı okuyabileceğiniz mekânlardan. Story Coffee‘nin sahipleri kıtalar arası yolculuklar yapıp, seyahatlerinden aldıkları ilham ile bu California usulü kahveciyi açıyorlar.

Burada farklı ev yapımı yiyecekleri tadabilir, pancakeleri deneyebilir ya da kahvenizin yaninda bir dondurmalı brownie sipariş edebilirsiniz.

5. Melez Tea Lab

Melez Tea Lab

Melez Tea Lab, özel ve farklı harmanlardan oluşturulmuş çaylarıyla başka yerlerde yaşamadığınız bir çay deneyimini ayağınıza getiriyor. 2016 yılında Reşitpaşa‘da açılmış olan bu kafe, çaya hak ettiği özeni göstermek mottosuyla hareket ediyor.

Burada yeşil çay, oolong, beyaz çay, puer ve siyah çay olmak üzere temelde altı çeşit çay bulunmakta. Bu çaylar farklı malzemelerle harmanlanarak koleksiyonlarında on iki çeşit olarak yer buluyor.

Buraya geldiğinizde Wake Up, Sleep, Happy gibi modunuza özel seçeneklere sahip oluyorsunuz. Yaratıcı atıştırmalık seçenekleri de bulunan bu butik kafe aynı zamanda eğitim alanı olarak da kullanılıyor.

Mimar Aslı Baysan tarafından dekore edilen mekânın ilham kaynağı ise adını Japon çay kültüründen alan Wabi Sabi felsefesi. Buranın farklı lezzetlerinden olan matcha affogato, matcha chia breakfast smoothieler ve sıcak çikolatalarını deneyebilirsiniz.

6. Tasarım Bookshop & Cafe

İstanbul En Güzel Butik Kafeler

İster arkadaşlarınızla keyif yapmaya, isterseniz de bilgisayarınızı alıp çalışmaya gelebileceğiniz Tasarım Bookshop & Cafe, çoğumuzun hayali kitap kafe açma eylemini gerçekleştirmiş olan Emre ve Enis Tibet ortaklığında uzun yıllar önce açıldı.

Geniş bir dergi arşivi bulunan kafenin kitap arşivinde de çok fazla seçenek bulunuyor. Sanat, roman, yemek, mimari, seyahat ve tasarım alanında bir dolu kitap mevcut. Satın da alabileceğiniz bu kitaplar Türkiye‘de az bulunan ve özel kitaplar kategorisinde.

Menüde pek çok bitki çayı, yumuşak içimli kahvelerle birlikte tatlılar ve atıştırmalıklar da bulunuyor. Üç katlı mekânın her katında dikkat çekici ayrıntılara yer verilmiş.

Kafe Caferağa‘da ve haftanın her günü saat 9:00’dan 22:00’ye kadar açık. Plak severler için özelleşmiş bir katı da mevcut. Kitapların, plakların ve dergilerin arasında kaybolmak isteyenlere öneririz.

7. Cuma

Cuma Cihangir

Çukurcuma‘yı unutulmaya yüz tutmuş bir mahalle olmaktan çıkararak, Beyoğlu’nun popüler mekanlarından biri haline getiren öznelerden biri de Cuma isimli butik kafe.

Harika bir bahçeye sahip olan bu kafede farklı tatlar deneyebilir, toplantılar yapabilir ya da sadece oturup mekânın keyfini çıkarabilirsiniz.

Cuma, iki katlı bir binanın tarihi dokusunu bozmadan özenle restore edilmiş. Böylelikle Çukurcuma‘nın tarihi atmosferine de katkıda bulunuyor.

Öğle yemekleri hafif, doyurucu ve menüde de ağırlıklı Türk yemeklerinden oluşan organik lezzetli seçenekler mevcut. Masaya oturur oturmaz aşırı lezzetli biber ezmesi ve kızarmış ekmek ikram ediliyor. Mekân hafta içi ve hafta sonu açık.

Bahçenin kedileri de çalışanları gibi sıcakkanlı. Masaya oturduğunuzda hemen yanınıza geliveriyorlar.”Kedi” belgeselini izleyenlerin hatırlayacağı üzere, Cihangir ve Çukurcuma kedileri mahalle hayatının ayrılmaz bir parçası olmuşlar.

8. Cooklife Balat

İstanbulda Gidilecek Butik Kafeler

Bir derginin kafe olma macerası Cooklife Balat. Gözünüz Cooklife Magazine‘e ilişme şansı elde ettiyse birbirinden lezzetli ve estetik yiyeceklere bakma fırsatı bulmuşsunuzdur.

Artık bu masal diyarından fırlamış gibi duran yemek fotoğrafları Balat‘ta hayat buluyor. Balat’ın Vodina Caddesi‘nde bulunan bu kafede nefis bir kahve içebilir ve Yaban Mersinli Pancake‘in tadına bakabilirsiniz.

Tarihin içinden kopup gelen Fener Balat semtlerinde bir gezi yaparken burada dinlenip soluklanabilirsiniz. Cooklife Balat, aynı zamanda rengarenk Balat Kafeleri arasında en fotoğrafı çekilesi yerlerden biri.