İtalyan mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden olan pizza, Türkiye’de de çok popüler bir yemek. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan pizza, İstanbul’un birçok yerinde layıkıyla temsil ediliyor. İstanbul’daki en iyi pizzacılar, şehrin her köşesine yayılmış durumdalar.

Günlük hayatta tükettiğimiz yiyeceklerden birçoğunun kendine has bir öyküsü var. Pizza da bunlardan biri. Pizzanın en ilkel örneklerinin Antik Çağ’a kadar uzandığına inanılıyor. Arkeologlar, İtalya’nın Sardinya adasında milattan önce 7000 yılına ait pişirilmiş bir ekmek bulmuşlar. Bu da İtalyan mutfağının ekmekçilikteki başarısının tesadüf olmadığını gösteriyor.

Tarihte kayıtlı ilk pizza MS 997 yılında Güney İtalya’nın Gaeta isimli şehrinde üretilmiş. Önceleri Focaccia (Fokaça) ekmeğine benzeyen pizza zamanla eklenen malzemelerle zenginleşmiş. Pizzanın ilk zamanlarda düz ekmek üstüne eldeki malzemelerin eklenmesiyle hazırlanan bir yoksul yemeği olması ilginç. Çünkü günümüze kadar evrim geçirerek lüks bir yiyecek haline geldiğini söyleyebiliriz.

İstanbul’daki En İyi Pizzacılar 2022

İstanbul’daki En İyi Pizzacılar, şehrin her yerine yayılmış durumda. Beyoğlu, Beşiktaş ve Kadıköy gibi tarihi semtlerde leziz pizza mekanları var. Ancak üst satırlarda belirttiğim gibi, pizza günümüzde çok da ucuz bir şey değil. Hele bir de seçkin pizza restoranlarını tercih ederseniz, kallavi bir ana yemek ile aynı fiyata geliyor. Ancak damak zevkine düşkün biriyseniz, ödediğiniz paranın karşılığını da alıyorsunuz.

İstanbul’da en iyi pizza nerede yenir sorusuna cevap olarak 15 leziz pizzacı önerisi içeren bir liste hazırladık. Tavsiye ettiğimiz mekanların bir kısmı İstanbul’un Avrupa Yakası’nda konumlanırken, diğerleri ise Anadolu Yakası’nda bulunuyor. Faydalı olması dileğiyle başlayalım.

1. Bafetto

İstanbulda tavsiye edilen pizzacılar

Şehirdeki en iyi pizza mottosuyla 4 şubeye ulaşan Bafetto’nun sahibi Burak Sümer, Ankara’daki Tadım Pizza’da edindiği deneyimleri yansıtıyor. İtalya’da geliştirilen özel bir formülle sadece 90 gram unla yapılan pizza hamuru, pişirilmeden önce 2 gün dinlendiriliyor. Hamur, taş bir taşıma bandına sahip olan özel bir fırında pişiriliyor.

Etobur, otobur ve karpuzlu gibi yazlık pizzaları da bulunan Bafetto, sade bir dekorasyona sahip. Kayseri ve New York gibi şehir isimlerine rastlayacağınız menüsünde, klasik lezzetlerin dışına çıkılıyor. Hummus ve acılı ezme ile yapılan Bafetto pizzayı deneyebilirsiniz. Pizzanın dışında birkaç çeşit salata ve tatlı bulabileceğiniz mekânda tatlılar bardakta servis ediliyor.

Tiramisu ve browni ve nutellalı mini pastayı da tadabilirsiniz. İçecek olarak da pizzanın yanına en çok yakışan beyaz ve kırmızı ev şarabıyla mojito, sangria ve bira da tercih edebilirsiniz. Bafetto; Ataşehir’de, Bağdat Caddesi‘nde Şaşkınbakkal’da, Astoria’da ve son olarak da Kartal‘da şube açtı.

2. Cecconi’s İstanbul

Palazzo Corpi binasının arka bahçesinde yer alan bir İtalyan restoranı olan Cecconi’s Istanbul aslında Venedikli. Londra, Miami ve Hollywood’un ardından açılan dördüncü Cecconi’s restoranı İstanbul’da.

Beyoğlu‘nun Meşrutiyet Caddesi‘nde bulunan Soho House’un yanından ayrı bir girişe sahip. Zeytin ağaçlarının altındaki masalarda da yemek yiyebileceğiniz restoranda pizzalar kalın kenarlı, gevrek ve ince tabanlı.

4 çeşit pizza bulunan Cecconi’s İstanbul’da Türüf mantarı, kabak çiçeği ve ricotta’lı pizzayı denemelisiniz. Seçtiğiniz pizzaya uygun bir şarap seçerek akşam yemeğinizi özelleştirebilirsiniz.


İstanbul’daki en iyi pizzacılar arasındaki Cecconi’s İstanbul, pazartesi hariç saat 18:00-00:00 arası akşam yemeği için hizmet veriyor.

3. Miss Pizza

İstanbulda en iyi pizzacılar

İstanbul’un tarihi semtlerinden Cihangir’de 2004 yılından beri hizmet veren Miss Pizza, daha sonra Şişhane’de de şube açtı. Pizza ağırlıklı menüsüne her geçen gün yeni pizzalar ekleyen Miss Pizza’da yaklaşık 35 çeşit pizza bulunuyor.

Pizzadan önce çorba içmek isterseniz trüf mantarlı enginar çorbası veya domates çorbasını deneyebilirsiniz. Çeşitli salataları ve keçi peynirli ya da salamlı başlangıçlar da pizza dışında yer alan lezzetlerden.

Somonlu, kuşkonmazlı, domuz jambonlu pizzalar bulabileceğiniz mekânda ‘Ançuezli Selena’ ve Funghi’ gözdeler arasında yer alıyor. Funghi pizzası beyaz şarap soslu kestane mantarı içeriyor.

Mozzarella, ricotta peyniri, bal, çam fıstığı içerikli olan “Pizza Honey” sadece Miss Pizza’da bulabileceğiniz bir lezzet. Tüm pizzalar 30 cm ve ince hamur olarak hazırlanıyor.

4. Num Num

İstanbul’da Kanyon, Ataşehir Brandium, Akasya Acıbadem’de şubeleri bulunan Num Num Cafe & Restaurant’ın Ankara, Bursa ve Antalya’da da şubeleri var.

Kuru etli, tütsü somonlu, kavurmalı &mantarlı gibi farklı çeşitlere imza atan mekânda pizzalar yüzde 25 tam buğday unu geri kalanını ise beyaz unla hazırlanıyor. Pizzalar taş fırında pişiriliyor ve salata ile servis ediliyor Ana malzemesi kıyma, pepperoni ve jalapeno olan etli metli pizza et severlerin favorilerinden.

5. Mezzaluna

İstanbul en iyi pizza mekanları

New York Manhattan’da 1984 yılında Milanolu iş adamı Aldo Bozzi ve Florasanlı ünlü mimar Roberto Magris tarafından kıurulan Mezzaluna, 1995 yılından beri İstanbul’un ardından Ankara, İzmir ve Bodrum‘da açtığı şubeleriyle Türkiye’de hizmet veriyor.

Odun fırınında pişen incecik pizzaları ve her masaya servis edilen Toscana zeytinyağı gibi İtalyan lezzetlerini erişilebilir kalite anlayışıyla sunuyor. Peynir çeşitleri ve daha pek çok malzemesi İtalya’dan gelen Mezzaluna’da 25 çeşit pizza bulunuyor.

İnce bonfile dilimleri, domates, roka, kekik, sarımsak, parmesan, mozzarella ve domates sosla yapılan Robespierre isimli pizza favorilerden. Kapalı pizzaları da deneyimleyebileceğiniz Mezzaluna’nın ilk restoranı Nişantaşı’ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde yer alıyor.

6. Da Mario

İstanbulda en iyi İtalyan pizza

İstanbul’un ilk İtalyan restoranı iddiasıyla Etiler‘de başlayan yolcuğunda 25. yılına yaklaşan Da Mario’da Napoli‘den gelen odun fırınında pişen pizzalar sunuluyor.

Da Mario’daki pizzaların başlıca özelliği çıtır çıtır olmaları. 8 çeşit pizzadan “Pizza Integrante” kepekli undan hazırlanıyor. Kapalı pizza yemek isterseniz de menüde dana jambon ve mozzarellalı “Pizza Calzone”yi tercih edebilirsiniz. Geniş şarap seçenekleri bulunan Da Mario’da pizzanıza uygun şarapla yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.

7. Antica Locanda

İstanbulun en iyi pizza restoranları

Milano doğumlu deneyimli Şef Gian Carlo Talerico ve İstanbullu eşi Beldan Erkkul’un teşebbüsüyle Antica Locanda 2011 yılından beri Arnavutköy’de hizmet veriyor.

İtalya’nın tüm bölgesel mutfaklarından seçme lezzetler sunan Antica Locanda’da misafirlerine her akşam spesiyal tabaklar da hazırlayan Şef Gian Carlo Talerico’nun pizzaları da oldukça özel bir hamura sahip.

8. Eataly

İstanbul Avrupa Yakası En İyi Pizzacılar

2013 yılından beri İstanbul Zorlu Center’da faaliyet gösteren Eataly’de pizzalar odun fırınında pişiyor.

Eataly’nin popüler pizzaları arasında tam buğday unu ile hazırlanmış içerisinde karışık mevsim sebzeleri, taze domates ve ev yapımı fior di latte mozzarellanın bulunduğu “Pizza Verdure” ve hafif bir tat olan içerisinde; salkım domates, ev yapımı manda sütü mozzarella, fesleğen ve roka bulunan “Pizza Caprese” yer alıyor.

“İyi yemek insanları birleştirir” mottosuyla yola çıkan Eataly’de pizza yemek için pizza bölümüne geçmeniz gerekiyor. Eataly İstanbul’daki en iyi pizzacılar arasında kabul ediliyor.

9. Pizza Emirgan

İtalyan pizzacısı Pizza Emirgan, 25 çeşit pizzasıyla Emirgan’da yer alan küçük mekânında hizmet veriyor. Odun ateşinde pizzaların pişirildiği bir pizza fırınına sahip mekânda dilim pizza da tercih ederek farklı çeşitleri deneyebilirsiniz.

Öğlene kadar sucuk & yumurta, sosis & mantar, kavurmalı & yumurtalı gibi kahvaltılık 6 çeşit pizzayla da fark yaratan Pizza Emirgan’ın kabak çiçeği, avokado ve karidesli, enginar ve trüflü, cheddar peynirli çeşitleri çok meşhur.

10. Metre Pizza

Caddebostan‘da renkli dekorasyonu ile dikkat çeken metrede pizza sunumları yapıyor. Metre Pizza’da somonlu, hellimli, soğuk keçi peynirli gibi pek çok salata çeşidi de bulunuyor.

Menüde pizzalar Türk ve İtalyan usulü olarak ikiye ayrılıyor. İtalyan tarzı pizzalarda Flamenco, Bergamasca Filetto gibi isimlerle İtalyan lezzetleri sunarken Türk usulü pizzalar da Türk damak tadına hitap ediyor.

Türk usulü pizzalarda da İzmir’de ıspanak, Acılı Adana Pizza’da bonfile dilimleri, Anatolia’da füme et gibi lezzetler bulunuyor. Napoli usulü hazırlanan pizzalar odun ateşinde pişiriliyor.

11. Pizano Pizzeria

Ortaköy’de yer alan Pizano Pizzeria’da pizza incecik hamura açılıyor, üzeri zengin malzemeyle donatılarak taş fırında pişiriliyor. Her zevke uygun 26 farklı pizza çeşidinin sunulduğu Pizano’da peynir sevmeyenler için peynirsiz Primavera çeşidi ve domates sevmeyenler için de beyaz pizza Pollo Bianco bulunuyor.

Türk damak tadından ödün vermeyenlere Alla Turca, pestoseverler için Pizza Pesto, acı düşkünlerine özel Vezuvio menüde yer alan klasik pizzalardan. Pazartesi günleri kapalı olan mekanda online sipariş de verilebiliyor.

12. Beppe Pizzeria

İstanbul Anadolu Yakası En İyi Pizzacılar

İşini çok seven küçük aile işletmesi olan Beppe Pizzeria, 2010 yılından beri Kadıköy’ün Moda semtinde hizmet veriyor. Glutensiz hamurlar, çirozlu ve vegan pizzalarla sıra dışı lezzetler yaratan Beppe Pizzeria’nın menüsü her geçen gün yenileniyor.

Beppe’de beş ayrı ana kategoriye ayrılmış şekilde 17 çeşit pizza bulunuyor. 2018 yılbaşı itibarıyla yaklaşık 500 çeşit şarap sunan mekânda şaraplar Anadolu ve Trakya’nın ev sahipliği yaptığı üzümlerden hazırlanıyor.

İstanbul’daki en iyi pizzacılar arasındaki Pizano Pizzeria, 33 cm’lik pizzalarıyla saat 22.00’a kadar açık.

13. Paper Moon

İstanbul Önerilen Pizzacılar

Milano ve New York’un ardından 1996 yılında Akmerkez’de İstanbullular ile buluşan Paper Moon, Sicilya usulü pizzalarıyla tanınıyor.

Kendi şaraplarını da sunan mekânda domuz jambonu, mantar, zeytin ve patlıcanı birleştiren Pizza quattro stagioni, kurutulmuş domates, zeytin ev soğanı birleştiren Pizza Alison gibi yaklaşık 10 çeşit bulunuyor. Paper Moon’da tüm pizzalar kepekli hamurla da hazırlanabiliyor.

14. Verdura Suadiye

İtalyan mutfağından seçkin lezzetler sunan Verdura Suadiye, İtalyan mutfağını kendine özgü tarzıyla birleştiriyor. Konsept İtalyan mutfağı üzerine kurulu olan Verdura Suadiye, dört ayrı grubun altında 20 çeşit pizza sunuluyor.

İstediğiniz gibi dizayn edebileceğiniz pizzalara; karides, ekstra et veya sebzelerden istediğiniz birini ekleyebiliyorsunuz. Favoriler arasındaki Pizza Del Alpi, sarımsak yağıyla; Pizza Flummkuchen ise labne sosla hazırlanıyor.

15. The Upper Crust Pizzeria

İstanbulda en iyi pizza nerede yenir

Boston ve çevresinin bol ödüllü gurme pizza zinciri The Upper Crust Pizzeria, Nisan 2009′dan bu yana İstanbul’da hizmet veriyor. Bebek, Maslak, Çırağan şubeleri bulunan The Upper Crust Pizzeria’da pizzanızı kepekli, glütensiz, vegan olarak tercih edebilirsiniz.

Özel tarifli domates sosunun yayıldığı ince pizza hamuruyla taze sebzeler, tavuk, et ve deniz mahsullerinin yanında çeşit çeşit peyniri birleştiriyor.